Televizní informační kanál Bohumín

Studio B s Karlem Drápalem o slezské velikonoční kuchyni

Víte, co je to chrust, šoldra nebo svěceník? Například velikonoční svěceník budeme znát spíš pod názvem mazanec. Podobných zajímavostí, a velmi chutných, je slezská jarní kuchyně doslova plná.

Své o tom ví mistr kuchař Karel Drápal, učitel odborného výcviku oboru kuchař-číšník ve Střední škole Bohumín a místopředseda Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko. Do které polévky se náramně hodí kopřivy, polníček a šťovík? Taky na to se ptáme Karla Drápala ve Studiu B.

Pořad vysíláme od 13. do 19. dubna 2019.

   RECEPTY: Vyzkoušejte slezské pokrmy, kuchtíme chrusty a velikonoční hlavičku

Studio B má rovněž svůj internetový archiv na stránkách www.mesto-bohumin.cz/videoarchiv.

Redakce zpravodajství
Televizní informační kanál Bohumín

publikováno:     zpět
 

fotogalerie

  Velikonoční hlavička (vlevo) a chrusty patří k tradičním pokrmům velikonoční slezské kuchyně.

(c) 2011 - 2016 Televizní informační kanál Bohumín a Spáčil - TV - Marko. Veškerá práva vyhrazena.